Περιγραφή
Παρασκευάζεται με φυσική κινίνη από την επαρχία Loja του Εκουαδόρ.
Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία.
Το 1639 η κοντέσα της Chinchona θεραπεύτηκε από έντονο πυρετό χάρη σε μία φαρμακευτική ουσία στην οποία είχε γίνει εμβάπτιση μέρους ενός κορμού που καλλιεργείται στην Chinchona, συγκεκριμένα στην περιοχή της Loja. Αυτή η μέθοδος θεραπείας έγινε τόσο γνωστή, που χρησιμοποιήθηκε και για την καταπολέμηση της ελονοσίας. Βασιλείς από την Ευρώπη όπως ο LouisXIV της Γαλλίας και ο Charles II της Αγγλίας ήταν θερμοί υποστηρικτές της!
Xρώμα: Ελαφρώς χρυσαφένιο.
Γεύση: Καθαρή και ισορροπημένη γεύση, στην αρχή γίνεται αισθητή η πικράδα της κινίνης στην οποία προσδίδει φρεσκάδα το λεμονόχορτο , έχοντας ταυτόχρονα την σωστή δόση ζάχαρης.
Μύτη: Φρέσκια, ελαφρώς πικρή μύτη με την κινίνη να κυριαρχεί, ενώ ταυτόχρονα οι νότες από καρδάμωμο και λεμονόχορτο να διαχέονται στο ποτήρι.